דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר ראש עם גרגירי חומוס
בשר רך כזה עוד לא טעמתם
  • 1 מניחים את נתח בשר הראש השלם בסיר עמוק ומכסים במים שיכסו את כולו. מוסיפים את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי, ומביאים לרתיחה.
  • 2 מנמיכים את האש ומבשלים כ- 3 שעות מכוסה. בתום הבישול מצננים את הנתח לחלוטין, מנקים אותו היטב משומן ופסולת, וחותכים לקוביות בינוניות (שומרים את מי הבישול).
  • 3 בסיר עמוק מטגנים בשמן את הפלפלים האדומים, העגבניה והשום, מתבלים בתבלינים ומוסיפים גם את רסק העגבניות.
  • 4 מערבבים ומוסיפים את גרגירי החומוס ו- 4 כוסות ממי בישול הבשר.
  • 5 מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את קוביות בשר הראש. אם יש צורך מוסיפים עוד ממי הבישול עד ל- 3/4 מגובה התבשיל.
  • 6 מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים שעתיים ומדי פעם מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (אני בישלתי 3 שעות. ככל שזה מתבשל יותר - כך הבשר נימוח יותר, אך שעתיים זה בהחלט מספיק).
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את בשר הראש וגרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.3% 5% 18.6% 56.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב