דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות פטריות ושעועית אדומה
קציצות פטריות פשוט מטריפות
  • 1 הכנות מוקדמות: לקצוץ את הבצלים ולטגן בחלק משמן הזית עד להזהבה קלה. את פטריות הפורטבלו הטריות לפורר גס עם הידיים ולטגן גם כן בשמן זית כ- 3-4 דקות, להעביר למסננת להגרת הנוזלים ולהכניס לקירור. את נוזל הפטריות לאחסן במקרר - מעולה להוספה לבישול אורז ותבשילים נוספים. את השעועית האדומה המתובלת לסנן היטב.
  • 2 להעביר את כל המצרכים למעבד המזון. להפעיל תחילה על פולסים, ולאחר מכן על הפעלה ארוכה. התערובת צריכה להיות בעלת מרקם מחוספס.
  • 3 להעביר את התערובת (לכסות בניילון נצמד) לאחסון במקרר למיצוק ומיזוג הטעמים למשך כ- 3-4 שעות (התערובת חייבת להיות קרה).
  • 4 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות טורבו + חום עליון ותחתון.
  • 5 ליצור מהתערובת כדורים ולהניח ב- 2 תבניות מרופדות בניירות אפייה משומנים בכף וחצי שמן זית לכל תבנית (ניתן להוסיף מעט בהתאם לצורך).
  • 6 להפוך כל כדור לצידו השני (פעולה זו חוסכת את הברשת הקציצות בשמן), לשטח את כל הכדורים רק מעט, לאפות בתנור חם כ- 13 דקות. להפוך בעדינות את הכדורים ולאפות עוד כ- 7 דקות. באותו האופן לאפות גם את התבנית השנייה. מתקבלת ארוחה מאוזנת, בריאה וטעימה של קציצות פטריות מושלמות!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בליווי סלט ירקות וטחינה, אך ישמחו להיכנס לפיתה עם עגבניה, טחינה, סחוג וחמוצים.

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הפילדלפיה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 16% 15.4% 57%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב