דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות פטריות ושעועית אדומה
קציצות פטריות ושעועית אדומה
קציצות פטריות ושעועית אדומה
קציצות פטריות פשוט מטריפות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנות מוקדמות: לקצוץ את הבצלים ולטגן בחלק משמן הזית עד להזהבה קלה. את פטריות הפורטבלו הטריות לפורר גס עם הידיים ולטגן גם כן בשמן זית כ- 3-4 דקות, להעביר למסננת להגרת הנוזלים ולהכניס לקירור. את נוזל הפטריות לאחסן במקרר - מעולה להוספה לבישול אורז ותבשילים נוספים. את השעועית האדומה המתובלת לסנן היטב.
  • 2 להעביר את כל המצרכים למעבד המזון. להפעיל תחילה על פולסים, ולאחר מכן על הפעלה ארוכה. התערובת צריכה להיות בעלת מרקם מחוספס.
  • 3 להעביר את התערובת (לכסות בניילון נצמד) לאחסון במקרר למיצוק ומיזוג הטעמים למשך כ- 3-4 שעות (התערובת חייבת להיות קרה).
  • 4 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות טורבו + חום עליון ותחתון.
  • 5 ליצור מהתערובת כדורים ולהניח ב- 2 תבניות מרופדות בניירות אפייה משומנים בכף וחצי שמן זית לכל תבנית (ניתן להוסיף מעט בהתאם לצורך).
  • 6 להפוך כל כדור לצידו השני (פעולה זו חוסכת את הברשת הקציצות בשמן), לשטח את כל הכדורים רק מעט, לאפות בתנור חם כ- 13 דקות. להפוך בעדינות את הכדורים ולאפות עוד כ- 7 דקות. באותו האופן לאפות גם את התבנית השנייה. מתקבלת ארוחה מאוזנת, בריאה וטעימה של קציצות פטריות מושלמות!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בליווי סלט ירקות וטחינה, אך ישמחו להיכנס לפיתה עם עגבניה, טחינה, סחוג וחמוצים.

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הפילדלפיה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5190
חלבונים (גרם)1.86 3.31
פחמימות (גרם)712
מתוכן סוכרים (גרם)1.76 3.12
שומנים (גרם)1.93 3.43
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.5
נתרן (מ"ג)58.9104.67
סיבים תזונתיים (גרם)1.4 2.5
מים (גרם)44.5379.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.080.13
ויטמין B (מ"ג)1.462.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.15
ויטמין B3 (מ"ג)11.77
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.1618.06
ויטמין C (מ"ג)2.223.95
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.641.13
סידן (מ"ג)10.2818.28
ברזל (מ"ג)0.380.68
מגנזיום (מ"ג)10.3118.32
זרחן (מ"ג)48.3485.9
אבץ (מ"ג)0.270.48
אשלגן (מ"ג)160.86285.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 16% 15.4% 57%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.