דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות פטריות ומטוגנות בסגנון ביתי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (קציצות בינוניות (תלוי בגודל))

  • הקציצות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
    לבישול הפטריות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (15 מ"ל)
    1-2 כפות לטיגון הפטריות והבצל
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • לציפוי לפני הטיגון
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפטריות במים רותחים ומלוחים למשך כ- 10 דקות, ולאחר מכן לחלק אותן לשניים.
  • 2 לקצוץ את הבצל דק ולחלק אותו גם כן לשניים.
  • 3 חצי מהפטריות והבצל לטחון יחד במטחנת בשר ואת החצי השני לטגן בשמן.
  • 4 לשים את החלק הטחון והמטוגן ביחד בקערה, להוסיף את פירורי הלחם והביצה, ולערבב. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב בשנית.
  • 5 ליצור קציצות, לטבול אותן בפירורי הלחם ולטגן בשמן עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הקציצות לא יוצאות שומניות מדי, אך בכל זאת שמתי על צלחת עם נייר סופג שיהיה כמה שפחות שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלינה בולדירב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)130149
חלבונים (גרם)4.01 4.6
פחמימות (גרם)1214
מתוכן סוכרים (גרם)1.71 1.96
שומנים (גרם)7.84 8.99
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 1.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.16 48.37
נתרן (מ"ג)932.051,069
סיבים תזונתיים (גרם)1.91 2.19
מים (גרם)58.8467.5
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.1620.83
ויטמין B (מ"ג)2.863.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.19
ויטמין B3 (מ"ג)1.611.84
ויטמין B5 (מ"ג)0.951.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.7716.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.12
ויטמין C (מ"ג)2.522.89
ויטמין D (מק"ג)0.420.48
ויטמין E (מ"ג)0.130.15
ויטמין K (מק"ג)0.410.47
סידן (מ"ג)14.2816.38
ברזל (מ"ג)0.911.05
מגנזיום (מ"ג)8.29.4
זרחן (מ"ג)60.4769.37
אבץ (מ"ג)0.50.57
אשלגן (מ"ג)177.1203.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 30.2% 15.5% 46.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.