דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (קציצות בינוניות (תלוי בגודל))

  • הקציצות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
    לבישול הפטריות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (15 מ"ל)
    1-2 כפות לטיגון הפטריות והבצל
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • לציפוי לפני הטיגון
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות פטריות צמחוניות
קציצות פטריות ומטוגנות בסגנון ביתי
  • 1 לבשל את הפטריות במים רותחים ומלוחים למשך כ- 10 דקות, ולאחר מכן לחלק אותן לשניים.
  • 2 לקצוץ את הבצל דק ולחלק אותו גם כן לשניים.
  • 3 חצי מהפטריות והבצל לטחון יחד במטחנת בשר ואת החצי השני לטגן בשמן.
  • 4 לשים את החלק הטחון והמטוגן ביחד בקערה, להוסיף את פירורי הלחם והביצה, ולערבב. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב בשנית.
  • 5 ליצור קציצות, לטבול אותן בפירורי הלחם ולטגן בשמן עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הקציצות לא יוצאות שומניות מדי, אך בכל זאת שמתי על צלחת עם נייר סופג שיהיה כמה שפחות שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 30.2% 15.5% 46.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב