דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (ביחד עם הפסטה כמובן))

  • בטטה -  יחידות בינוניות - סה"כ (470 גרם)
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לשימון הבטטות
  • חמאה - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (25 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שום - 4 שיניים
    קצוץ דק
  • שמנת מתוקה 38% - קופסת קרטון (250 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל לבן - 1/2 כפית שטוחה
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
  • בזיליקום - חופן (6 גרם)
    קצוץ
  • תימין - כף-קצוץ (2 גרם)
  • עלי אורגנו טרי - מעט

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רוטב שמנת בטטה לפסטה, לרביולי או לניוקי
רוטב שמנת בטטה עם תוספות
  • 1 להניח את קוביות הבטטה בתבנית אפייה, לשמן מעט בשמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה.
  • 2 להמיס במחבת את החמאה ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 3 להוסיף את השום, לטגן כדקה נוספת, ולהוסיף את השמנת המתוקה, התבלינים ועשבי התיבול. לערבב מעט ולהוסיף את הבטטה האפויה לרוטב.
  • 4 לצמצם מעט את הרוטב ולתקן טעמים.
  • 5 בשלב זה תוכלו להוסיף לרוטב פסטה, רביולי או ניוקי, לערבב ולהגיש. מתקבל רוטב שמנת בטטה פשוט מושלם וגם קל מאוד להכנה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שמנת מתוקה מומלצת יותר משמנת לבישול (אני יותר אוהבת) - לשיקולכם. בנוסף, לטעם חמאתי יותר ניתן להשתמש בכמות גדולה יותר של חמאה.

הערך התזונתי לא כולל את עלי האורגנו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 46.5% 5.6% 42.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (1.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב