דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 343 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אצ`רולי חצ`פורי גיאורגי מושלם
מעדן גיאורגי - פשוט מעדן!
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים (ניתן גם ללוש ידנית במידה ורוצים).
  • 2 מוסיפים את הסוכר, הביצה, השמן וכוס וחצי מים פושרים, לשים למשך כמה דקות, מוסיפים את המלח ואת המים הנותרים בהדרגה עד לקבלת בצק.
  • 3 מעבירים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה ולשים עוד כמה דקות ידנית עד שהבצק חלק ולא נדבק. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק.
  • 4 מניחים את הבצק שוב בקערה, מכסים ומתפיחים למשך כשעה.
  • 5 מערבבים את כל מצרכי המילוי היטב ומחלקים ל- 10 חלקים שווים.
  • 5 מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק שתפח ל- 10 חלקים שווים גם כן. לשים כל חלק לכדור חלק ופותחים עם קמח לעיגול דק.
  • 6 מניחים על כל עיגול דק מהמילוי בנדיבות במרכז ולרוחב הבצק (משאירים שוליים). מגלגלים את הבצק התחתון מלמטה עד למילוי ומעט מעליו, וכך מגלגלים גם מהצד השני.
  • 7 מהדקים היטב את הקצוות ומסובבים סיבוב אחד כך שהתפר יהיה כלפי מטה. מפזרים על הבצק מעט קמח ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות טורבו עם קו תחתון בשלב הכי תחתון בתנור למשך כחצי שעה עד להזהבה קלה (לא חובה על טורבו - זמן האפייה יהיה מעט ארוך יותר).
  • 9 מוציאים את התבנית מהתנור, יוצרים מעין בור במרכז בעזרת כפית ושוברים ביצה אחת על כל מאפה בתוך הבור (שימו לב, מניחים את חלמון הביצה עם מעט חלבון ולא את כל הביצה).
  • 10 מחזירים לאפייה בתנור עד להזהבה ולפי מידת העשייה הרצויה של החלמון (טעם אישי).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שיכול להשיג גבינה גרוזינית (סולוגוני) - כמובן שזה הכי טעים! אפשר להבריש את הבצק החם של האצ`רולי בחמאה מומסת וגם להניח קוביית חמאה על החלמון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.4% 32.3% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב