דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עטייף - עוגיות במילוי אגוזים מהמטבח הערבי
עוגיות עטייף - קינוח ערבי פופולארי
  • 1 מערבבים את מצרכי הבצק עד שמתקבלת בלילה חלקה (הבצק צריך לצאת קצת יותר בצקי מבצק לפנקייק, אפשר להוסיף מים לפי הצורך).
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות.
  • 3 מערבבים את מצרכי המילוי יחד ומניחים בצד.
  • 4 מבשלים את מצרכי הסירופ עד שמתקבל סירופ מבריק.
  • 5 רצוי לעבוד עם מחבת של פנקייק: משמנים במעט מאוד ספריי שמן את המחבת, יוצקים מהבלילה ומחכים עד שתעלנה בועות (אין צורך להפוך לצד השני). כך להכין את כל היחידות (כ- 25 יחידות סה"כ).
  • 6 למלא כל עיגול בצק מטוגן במלית האגוזים, להדק חזק לצורת סהרון ולהניח על נייר אפייה בתוך תבנית. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה הרצויה. אפשר גם לטגן בשמן עמוק - יוצא יותר קריספי.
  • 7 לטבול כל עטייף בסירופ הסוכר בעודו חם ולהניח על כלי הגשה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין עם מילוי של גבינת עיזים במקום אגוזים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 10.5% 9.7% 78.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב