דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכיסונים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כיסוני שמרים עם קרם וניל
המאפה המושלם עם הקפה
  • 1 מערבבים ביחד בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החלב והחמאה, מערבלים למשך כ- 4 דקות ומוסיפים את המלח. אם הבצק יבש אז מוסיפים מעט חלב. מערבלים עוד כ- 5 דקות.
  • 2 מוזגים על הבצק 2 כפות שמן, מכדררים לכדור, מכסים בשקית או בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה שלם (או לפחות ל- 4 שעות).
  • 3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל- 19 כדורים. מניחים אותם בצד למשך כ- 15 דקות למנוחה.
  • 4 בינתיים מכינים את קרם הוניל: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, השמנת המתוקה, סוכר הוניל, מקל הוניל (חותכים אותו לאורך, מוסיפים אותו שלם וכשמגיע לרתיחה מוציאים אותו) והסוכר (התערובת החמה). במקביל, מערבבים היטב בקערה נפרדת את החלב, הקורנפלור והביצים הטרופות (התערובת הקרה).
  • 5 כשהתערובת החמה הגיעה לרתיחה, מוזגים מעט לתערובת הקרה ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית להשוואת טמפרטורה. מוזגים את כל התערובת הקרה אל התערובת החמה ומערבבים במהירות. מחזירים לאש ומערבבים כל הזמן כדי שהתחתית לא תישרף. ברגע שהתערובת מתעבה ומתחילות להיווצר בועות - מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מעבירים לכלי זכוכית ומניחים שקית שתיגע בקרם כדי למנוע היווצרות קרום. מכניסים לקירור ושומרים במקרר.
  • 6 מרדדים כל כדור בצק (עם מעט קמח על משטח העבודה) עד לקבלת אליפסה, חורצים פסים בבצק בחציו העליון (לא עד הסוף, שיישארו שוליים) ועל חציו התחתון למרוח כף וחצי גדושות מקרם הוניל.
  • 7 מניחים את הצד החתוך של הבצק על הקרם ומהדקים היטב את הקצוות. מברישים בביצה טרופה עם כף מים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 30 דקות עד להזהבה (בודקים תוך כדי האפייה).
  • 8 מפדרים באבקת סוכר ומגישים!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את הבצק ואת הקרם יום לפני ההכנה. לפני שאוכלים כדאי לחמם מעט - יותר טעים!

הערך התזונתי לא כולל את מקל הוניל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.1% 11% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב