מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הפריקי
- פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) - 2 כוסות
- הירקות המוקפצים
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שום - 3 שיניים
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- התיבול והמים
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מי אוהב חיטה ירוקה?
- 1 לשטוף את החיטה הירוקה המעושנת ולסנן.
- 2 לטגן מעט את הירקות בשמן, להוסיף את החיטה הירוקה השטופה, לתבל לפי הטעם, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
- 3 להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל כ- 20 דקות כמו אורז.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הפריקי (החיטה הירוקה). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
11.6% |
32.8% |
7.6% |
48% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב