דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מי אוהב חיטה ירוקה?

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפריקי
  • פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) - 2 כוסות
  • הירקות המוקפצים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    מגורד
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    להקפצה
  • התיבול והמים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    חמים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את החיטה הירוקה המעושנת ולסנן.
  • 2 לטגן מעט את הירקות בשמן, להוסיף את החיטה הירוקה השטופה, לתבל לפי הטעם, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  • 3 להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל כ- 20 דקות כמו אורז.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפריקי (החיטה הירוקה). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8740
חלבונים (גרם)1.34 0.62
פחמימות (גרם)94
מתוכן סוכרים (גרם)3.58 1.65
שומנים (גרם)5.8 2.67
מתוכם שומן רווי (גרם)0.47 0.22
נתרן (מ"ג)384.44177.16
סיבים תזונתיים (גרם)2.06 0.95
מים (גרם)199.0591.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)207.1695.46
ויטמין B (מ"ג)10.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.50.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.819.13
ויטמין C (מ"ג)6.963.21
ויטמין E (מ"ג)0.370.17
ויטמין K (מק"ג)11.875.47
סידן (מ"ג)42.9319.78
ברזל (מ"ג)0.470.22
מגנזיום (מ"ג)19.919.17
זרחן (מ"ג)43.8120.19
אבץ (מ"ג)0.350.16
אשלגן (מ"ג)249.03114.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 32.8% 7.6% 48%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.75 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.