דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    מושרה במים לחצי שעה ומסונן
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קוביות קישואים מטוגנות על מצע אורז בסמטי
תאווה לעיניים
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטבנים בה את קוביות הקישואים עד להשחמה קלה (כ- 10 דקות).
  • 2 באותה המחבת מניחים את האורז ומטגנים כ- 2 דקות, מכסים במים רותחים (כ- 2 כוסות) ומביאים לרתיחה.
  • 3 ממליחים מעט ומכסים את המחבת, מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות או עד שהאורז רך.
  • 4 מכבים את האש ומחכים 5 דקות במכסה סגור.
  • 5 עורמים על האורז את קוביות הקישוא, ומפלפלים מעל הכל את הפלפל הגרוס.
  • 6 מעבירים למרכז השולחן להגשה ואוכלים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 15.5% 8.9% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב