דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קוביות קישואים מטוגנות על מצע אורז בסמטי
קוביות קישואים מטוגנות על מצע אורז בסמטי
תאווה לעיניים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    מושרה במים לחצי שעה ומסונן
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטבנים בה את קוביות הקישואים עד להשחמה קלה (כ- 10 דקות).
  • 2 באותה המחבת מניחים את האורז ומטגנים כ- 2 דקות, מכסים במים רותחים (כ- 2 כוסות) ומביאים לרתיחה.
  • 3 ממליחים מעט ומכסים את המחבת, מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות או עד שהאורז רך.
  • 4 מכבים את האש ומחכים 5 דקות במכסה סגור.
  • 5 עורמים על האורז את קוביות הקישוא, ומפלפלים מעל הכל את הפלפל הגרוס.
  • 6 מעבירים למרכז השולחן להגשה ואוכלים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)164133
חלבונים (גרם)3.37 2.74
פחמימות (גרם)2722
מתוכן סוכרים (גרם)2.26 1.84
שומנים (גרם)5.88 4.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 0.73
נתרן (מ"ג)175.33142.54
סיבים תזונתיים (גרם)1.95 1.58
מים (גרם)81.7266.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.617.81
ויטמין B (מ"ג)0.720.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.450.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.4514.19
ויטמין C (מ"ג)4.823.92
ויטמין E (מ"ג)0.120.1
ויטמין K (מק"ג)3.222.61
סידן (מ"ג)24.0919.58
ברזל (מ"ג)0.340.28
מגנזיום (מ"ג)21.1317.18
זרחן (מ"ג)34.1827.79
אבץ (מ"ג)0.340.28
אשלגן (מ"ג)168.72137.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 15.5% 8.9% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה