דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת נפוליאון קלה וטעימה
אחד הקינוחים הקלים והטעימים שיש
  • 1 למזוג את החלב לסיר ביחד עם סוכר הוניל ותמצית הוניל (ניתן לעשות שימוש בתרמיל וניל ולפני השימוש בקרם לסנן את הגרגירים), ולהביא לסף לרתיחה על אש נמוכה (מדי פעם לערבב ולהיזהר שהחלב לא יגיע לרתיחה).
  • 2 לטרוף היטב בקערה את הסוכר ביחד עם הקמח, הקורנפלור והחלמונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 למזוג מהחלב החם מצקת אחת אל תערובת החלמונים בקערה (להשוואת טמפרטורה) ולטרוף היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. לחזור על הפעולה הזו פעם נוספת.
  • 4 להחזיר את הסיר עם החלב לאש על להבה נמוכה, ולהוסיף את תערובת החלמונים מהקערה. להביא לרתיחה וביעבוע תוך כדי שימוש מתמיד במטרפה ידנית לאורך כל הבישול. הקרם יהפוך להיות סמיך וטעים.
  • 5 להסיר מהאש, להוסיף את החמאה (ניתן לשלב אותה כבר מומסת) ולהמשיך לטרוף היטב כל עוד הקרם עדיין חם (בשלב זה, במידה וישנם גושים בקרם יש להעביר אותו דרך מסננת צפופה). להניח להתקרר בטמפטורת החדר ולאחר כ- 10 דקות להכניס למקרר מכוסה בניילון נצמד למשך כשעתיים עד שהקרם קר. זהו - התקבל לנו קרם פטיסייר מושלם. לפני השימוש מערבלים שוב מעט את קרם הפטיסייר ומחזירים אותו למצב שניתן לעבוד איתו. עוברים לשלב הבא...
  • 6 להקציף את השמנת המתוקה ביחד עם אינסטנט פודינג הוניל עד לקבלת קצפת יציבה, ולהעביר ב- 2-3 פעמים את הקצפת אל קרם הפטיסייר בתנועות קיפול. זהו - הקרם שלנו מוכן למילוי הקרמשניט.
  • 7 מניחים עלה אחד של בצק עלים (היום ניתן לרכוש עלים מוכנים לקרמשניט, אך כמובן תוכלו להכין כאלו מבצק עלים מוקפא), מעליו למרוח קרם פטיסייר בנדיבות, להניח עלה קרמשניט נוסף, שוב למרוח מקרם הפטיסייר ושוב להניח עלה קרמשניט נוסף (ניתן ליישר באמצעות מרית את הקרם מהצדדים למראה יפה יותר על הקרמשניט).
  • 8 לפדר מעל באבקת סוכר בנדיבות ולהגיש עוגת נפוליאון פשוט מושלמת.
  • 9 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בפירות טריים (גם באמצע השכבות, תותי שדה מומלצים מאוד).

שיטת ההכנה כוללת אפייה רק במידה ולא משתמשים בעלי קרמשניט מוכנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 38.7% 8.6% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב