מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 1 ק"ג למנה\יחידה
- הירקות
- תפוח אדמה - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (1.18 ק"ג)
- בטטה - יחידה בינונית ללא קליפה (313 גרם)
- פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
- שום - 6 שיניים
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
- קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
- גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
- שעועית ירוקה שלמה - 1/2 שקית - סה"כ (400 גרם)
- הרוטב
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מלח - כפית שטוחה
- פפריקה - 2 כפיות שטוחות
- שום כתוש - יחידה (4 גרם)
- שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- פטרוזיליה - 4 גבעולים בינויים - סה"כ (40 גרם)
- מים - 4 כוסות גדולות - סה"כ (2 ליטר)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 חותכים את כל הירקות לחתיכות בינוניות ומניחים בקלחת רחבה בצד בגודל 28-30 ס"מ, כולל השעועית הקפואה של סנפרוסט.
- 2 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה נפרדת ושופכים על כל הירקות.
- 3 מבשלים על אש גדולה עד ביעבוע הרוטב ולאחר מכן מורידים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעה עד שעה ורבע (בודקים אם הירקות התרככו ומכבים את הגז).
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להוריד קלוריות ע"י הפחתה מהשמן ל- 2 כפות במקום 4 כפיות, והמרת כ- 3 תפוחי אדמה בדלורית, שהיא נחשבת כירק דל קלוריות לעומת תפוח אדמה שנחשב כפחמימה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
11.1% |
7.2% |
8.5% |
73.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב