דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שמרים שוקולד בצורת שמש
עוגה שהיא תאווה לעיניים, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 בקערת המערבל עם וו לישה מכניסים את כל המצרכים פרט לממרח השחר העולה והחמאה הרכה.
  • 2 לשים במהירות נמוכה כ- 4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של קוביות החמאה.
  • 3 לשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 4 יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים במקרר מכוסה לכ- 30 דקות. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים.
  • 5 על גבי נייר אפייה מרדדים את חלק הבצק הראשון לעובי של 3-4 ס"מ לצורה שמזכירה עיגול ככל שניתן. מניחים עליו צלחת עגולה, מכסה או תבנית מתפרקת בקוטר 26-28 ס"מ ולוחצים קלות - רק כדי לסמן על הבצק עיגול.
  • 6 מורחים בתוך העיגול המסומן את ממרח "השחר העולה" בצורה אחידה.
  • 7 מרדדים עוד חתיכה של בצק לאותו הגודל, מניחים על הבצק שמרוח בממרח, מסמנים שוב עיגול וחוזרים על הפעולה עם ממרח "השחר העולה". עושים כך עם שאר חלקי הבצק ומשאירים את החלק העליון ללא הממרח. חותכים מסביב לפי הסימון על מנת לקבל עיגול יפה. מסלקים את שאריות הבצק.
  • 8 מסמנים בעזרת כוס עיגול קטן באמצע עיגול הבצק הגדול. חותכים את העיגול הגדול ל- 16 חלקים שווים בצורת קרנות, שמגיעים עד סימון העיגול הפנימי.
  • 9 את משולשי הבצק מסובבים בזוגות לכיוונים מנוגדים. צובטים את החיבור של כל זוג ומחברים אותם, ואת הפינות החיצוניות שלהם מקפלים כלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה לשוליים החיצוניים של העוגה.
  • 10 מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל מעט סוכר לקישוט.
  • 11 אופים בחום של 170 מעלות צלזיוס למשך כ- 15-20 דקות בשליש התחתון של התנור עד שהמאפה משחים.
  • 12 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.1% 11.4% 69.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב