דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 501 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק צ`ורבה טבעוני
מרק שמזכיר את רומניה
  • 1 חותכים לקוביות את הכרישות (מכניסים לקערה עם מים ושוטפים היטב מעודפי החול), חותכים לקוביות קטנות גם את הבצלים והפלפלים.
  • 2 מגררים גס את הזוקיני הצהוב (לא מקולפים), הזוקיני הרגיל (קלוף למחצה), שורש הסלרי והעגבניות.
  • 3 מטגנים בשמן זית את הבצלים והכרישות עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים וענפי הסלרי השלמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 5 מוסיפים את השעועית האדומה המבושלת ואת הקוואקר, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את כל העלים הקצוצים (ראו מידע נוסף) ומבשלים כ- 4 דקות.
  • 6 מכבים את האש, מרחיקים את ענפי הסלרי, מוסיפים את מיץ הלימון, מתקנים טעמים ומגישים. מתקבל מרק צ`ורבה טבעוני מושלם. אם תכינו, אשמח לעדכון.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערך התזונתי לא כולל את תבלין הפילדלפיה ואת 1/4 כוס העלים הקצוצים מכל סוג (עלי סלרי, שמיר, תרד טרי, לאושטיאן (עשב תיבול המשמש למרק רומני), קייל ועלי חמציץ - כל העלים מושרים מס` דקות עד לניקוי מלא, להוספה ב- 4 דקות האחרונות של הבישול).
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בשעועית אדומה ברוטב צ`ילי (מקופסת שימורים).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 9.4% 16.4% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב