מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
הסלט הכי כייפי על שולחן הראשונות
- 1 לשרוף את החציל בשלמותו על הגז, וכל 2 דקות לסובב אותו כך שיישרף מכל הצדדים עד שכולו שרוף ומעט מפויח.
- 2 לקרר, לקלף בעדינות את הקליפה השחורה ולשים במסננת כרבע שעה להגרת הנוזלים המיותרים.
- 3 להעביר את החציל בשלמותו לתבנית, לפרוס אותו מעט למניפה ולזלף מעט מיץ לימון.
- 4 להכין ממרח מהשום הכתוש, המלח ושמן הזית, למרוח על החציל ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 10 דקות.
- 5 בינתיים להכין טחינה במרקם הרצוי.
- 6 להעביר את החציל האפוי אל צלחת הגשה, לזלף מעליו את הטחינה המוכנה ולקשט עם קוביות מחצי עגבניה, חצי פלפל חריף קצוץ ומעט נענע.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.6% |
52.8% |
13% |
28.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב