דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 177 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קוביות החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות על קליפתו
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
  • שאר המצרכים
  • מלפפונים במלח - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (112 גרם)
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    לא בשלות מדי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    סגול
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוץ דק
  • מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים ומלפפון חמוץ
סלט חצילים בטעם מיוחד
  • 1 להשרות את קוביות החציל (עם הקליפה) במים כרבע שעה להוצאת המרירות, לשטוף, לייבש בנייר סופג, להמליח ולטגן אותם בשמן עמוק.
  • 2 לחתוך לקוביות קטנות את המלפפונים החמוצים, העגבניות והבצל הסגול.
  • 3 לערבב את כל המצרכים יחד בעדינות (לא לשכוח את מיץ הלימון והמלח).
  • 4 להגיש ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש בתוך קליפת חציל אחר צלייה בתנור כרבע שעה בחום של 190 מעלות, לזלף סביב טחינה ולפזר בצל ירוק.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחציל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 39.8% 6.2% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (1.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב