מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 177 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- קוביות החצילים
- חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- שאר המצרכים
- מלפפונים במלח - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (112 גרם)
- עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
- מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים בטעם מיוחד
- 1 להשרות את קוביות החציל (עם הקליפה) במים כרבע שעה להוצאת המרירות, לשטוף, לייבש בנייר סופג, להמליח ולטגן אותם בשמן עמוק.
- 2 לחתוך לקוביות קטנות את המלפפונים החמוצים, העגבניות והבצל הסגול.
- 3 לערבב את כל המצרכים יחד בעדינות (לא לשכוח את מיץ הלימון והמלח).
- 4 להגיש ובתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להגיש בתוך קליפת חציל אחר צלייה בתנור כרבע שעה בחום של 190 מעלות, לזלף סביב טחינה ולפזר בצל ירוק.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחציל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.6% |
39.8% |
6.2% |
43.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב