דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים בטעם מיוחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 177 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קוביות החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות על קליפתו
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
  • שאר המצרכים
  • מלפפונים במלח - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (112 גרם)
  • עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    לא בשלות מדי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    סגול
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוץ דק
  • מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את קוביות החציל (עם הקליפה) במים כרבע שעה להוצאת המרירות, לשטוף, לייבש בנייר סופג, להמליח ולטגן אותם בשמן עמוק.
  • 2 לחתוך לקוביות קטנות את המלפפונים החמוצים, העגבניות והבצל הסגול.
  • 3 לערבב את כל המצרכים יחד בעדינות (לא לשכוח את מיץ הלימון והמלח).
  • 4 להגיש ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש בתוך קליפת חציל אחר צלייה בתנור כרבע שעה בחום של 190 מעלות, לזלף סביב טחינה ולפזר בצל ירוק.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחציל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ג`נדר אנעאם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12672
חלבונים (גרם)1.49 0.84
פחמימות (גרם)106
מתוכן סוכרים (גרם)4.42 2.5
שומנים (גרם)9.52 5.39
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.43
נתרן (מ"ג)1,064602.53
סיבים תזונתיים (גרם)2.53 1.43
מים (גרם)133.4875.55
ליקופן (מ"ג)1.480.84
ויטמין A (מק"ג)35.7120.21
ויטמין B (מ"ג)1.140.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.740.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.0614.75
ויטמין C (מ"ג)16.739.47
ויטמין E (מ"ג)0.570.32
ויטמין K (מק"ג)47.2126.72
סידן (מ"ג)18.4210.42
ברזל (מ"ג)0.510.29
מגנזיום (מ"ג)16.319.23
זרחן (מ"ג)30.317.15
אבץ (מ"ג)0.230.13
אשלגן (מ"ג)258.28146.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 39.8% 6.2% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (1.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.