גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה לילדים | » | איך מרגילים תינוקות וילדים לתזונה בריאה? |
המון הורים אומרים לי: "כשהיה תינוק היה אוכל הכל! את המרק עם כל הירקות, פירות טחונים... עכשיו הוא לא מסכים לטעום כלום!". דילמה ותסכול של המון הורים. למה זה קורה? המפתח נמצא במעבר בין האוכל הטחון למוצק...
אריאלה שמילוביץ, נטורופתית והרבליסטית קלינית, 10.08.2020
ההרגלים מוטמעים כבר מגיל קטן
המעבר בין טחון למוצקכשהתינוק מתחיל את המעבר בין אוכל טחון למוצק - כדאי ורצוי להמשיך לתת לו את אותם המאכלים שטחנתם - אבל בצורתם השלמה. הילד כבר רגיל לטעמים שלהם כמזון טחון, אין שום סיבה שלא יאכל אותם בצורתם השלמה:
עד כאן נחמד וקל, לא?ומה עם תוספות? בגיל הזה מתחילים לתת להם פתיתים, פסטה וקוסקוס מקמח לבן - ופה הטעות! מכאן יכולה להתפתח, עם הגיל, התמכרות לפחמימות ריקות וסוכרים, ומשם להשמנה כרונית. לכן, רצוי וכדאי לחשוף את התינוקהפעוטהילד לתוספת פחמימה בריאה כמו:
היכנסו בנוסף: גבינות ומעדניםהעניין נמצא במחלוקת בין הנטורופתים לתזונאים כבר שנים. מבחינת הנטורופתים גבינות אינן מאכל בריא, מדוע?
אם ילדכם סובל מתופעה לא מוסברת כל שהיא - נסו קודם כל להוריד את מוצרי החלב. מעדני חלב מלאים בסוכר, לכן אינני ממליצה עליהם גם מהסיבה הזו. מעדני סויה - מאוד מעובדים ומכילים המון חומרים משמרים וגם עליהם אינני ממליצה. מה כן אפשר? גבינות קשות כמה פעמים בשבוע כמו: גבינה צהובה ללא חומרים משמרים, גבינה קשה מעיזים, יוגורט יווני חלק ויוגורט עיזים (להם אפשר להוסיף פרי טחון או חתיכות פרי וקוואקר). אגב, אפשר להגיש את האוכל בצורות בצלחת כדי לעודד אכילת ירקות. ומה לגבי ממתקים וחטיפים?כעיקרון אינני ממליצה כלל לתת לפעוטות, ילדים ומתבגרים ממתקים וחטיפים, אבל עם כל השפע שיש בעולם המהיר שלנו קצת קשה להימנע לגמרי. הכי חשוב שבשגרה היומיומית התזונה תהיה עד כמה שיותר בריאה. אם מדי פעם אתם יוצאים לבלות ואוכלים בחוץ או קונים גלידה זה בסדר גמור, אך נסו לבחור מהתפריט את המאכלים הכי פחות מזיקים. העניין הוא לא לאכול את המאכלים המזיקים בתזונה היומיומית. נסו להגיש חטיפים שהם הכי פחות גרועים: במבה, פריכיות אורז בטעמים, חטיפים אפויים מקמח מלא, קרקרים מקמח מלא ועוד. יש היום ברשתות השיווק תחליפים בריאים בשפע. קראו את רשימת הרכיבים, גלו מה יש בפנים. שימו לב - כמה שפחות מרכיבים - כך יותר טוב. מה לגבי מתוקים? אפשר להכין בבית עוגיות קוואקר, עוגות ומאפינס מקמח מלא ומקמח כוסמין, חטיפי שומשום וקוקוס, עיגולי תמרים וקקאו, וחטיפי בריאות ביתיים. חטיפי "הבריאות" המוכנים כלל אינם מומלצים מכיוון שמכילים כמות גבוהה מאוד של סוכר שגורמת, עם הגיל, להתמכרות לסוכרים ופחמימות. ומה עם שוקולד? אפשר להכין שוקולד ביתי מעולה ואיכותי מעיסת קקאו, סירופ מייפל טבעי ושמן קוקוס או חמאת קקאו. כנ"ל לגבי ארטיקים וגלידות. אפשר למצוא פיתרון ומרכיבים בריאים יותר לכל מתכון שתרצו להכין, הרשת מלאה במגוון מתכונים קלים ומהירים. להעצמת החוויה אפשר להכין ביחד עם הילדים, כך הם יתלהבו וירצו לאכול את מה שהכינו. אגב, תנו לפעוט/לילד רק מים. אפשר להגיש אותם עם פרי חתוך בפנים, או נענע. לא מומלץ לרכוש משקאות ממותקים או סירופים ממותקים. אם עדיין אתם נתקלים בסירוב - להפסיק להגיש את המאכל הפחות אהוב כמה ימים, אחר כך להמשיך להגיש אותם בצורות אחרות, בדרכים אחרות. לא להתייאש, תתעודדו בכך שהטעם הוא דבר נרכש ובלוטות הטעם מתחדשות כל כמה חודשים. חשוב מאוד שכל המשפחה תעבור לתזונה בריאה, גם אתם כהורים - כשתאכלו אוכל מזין ובריא, הילדים יחקו אתכם ויבינו שזה האוכל שאוכלים אצלכם בבית. לייעוץ אישי והתאמת תזונה לכל הגילאים, למחלות כרוניות ובעיות עיכול. מוזמנים לפנות אלי בפרטי - אריאלה שמילוביץ, הרבליסטית קלינית ונטורופתית. הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אריאלה וגם אל עמוד הפייסבוק שלה. |