גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | ככה עושים את זה נכון: איך להפשיר פיתה? |
מסתבר שיש כמה שיטות להפשרת פיתה מהמקפיא. כמובן שהכי טעים להתענג על פיתה טרייה שיצאה מהטאבון או מהתנור ושלא עברה הקפאה, אך רובנו קונים כמות גדולה יחסית של פיתות ומקפיאים. איך להפשיר פיתה כמו שצריך, אתם שואלים? הנה כל השיטות - הבחירה בידכם (:
מערכת foodsdictionary, 10.09.2021
מבחר שיטות להפשרת פיתה מוקפאת - תבחרו את המועדפת עליכם
הדרך המהירה ביותר: להפשיר פיתה במיקרוגלאמנם הפשרת פיתה במיקרוגל היא המהירה ביותר - אך לא תמיד הטובה והמוצלחת ביותר. המיקרוגל למעשה מייבש את הפיתות, וכך הפיתה שנפשיר במיקרוגל יכולה להתקשות ולא להיות לעיסה. אלו שמפחדים לייבש את הפיתה - מוצאים את עצמם עם פיתה מופשרת חלקית. אז מה הפיתרון? רצוי להגדיר את המיקרוגל על מצב "הפשרה" ולהתחיל עם 20 שניות, ולאחריהן כל פעם 10 שניות נוספות עד לרמת ההפשרה הטובה ביותר שמתקבלת. אם אתם רוצים לשמור יותר על הפיתה כדי שלא תצא רטובה - עטפו אותה בנייר סופג או במגבת כדי שיספגו את המים והפיתה לא תהיה צמיגית, וחממו במיקרוגל כפי שצוין. בנוסף, ניתן להניח את הפיתה בין שתי צלחות בזמן החימום. חימום על אדים: להפשיר פיתה בסיר אידויכל כלי אידוי יתאים - האדים כבר יעשו את העבודה ויפשירו את הפיתה שתהיה טעימה להפליא כאילו לא הייתה מוקפאת לפני כן. כל מה שאתם צריכים זה להרתיח מים ומעל להניח את הפיתות בכלי האידוי עם החורים (מבמבוק או ממתכת). לכסות למשך כמה דקות ויש לכם אחלה פיתה שבעולם. היכנסו בנוסף: בטוסטר אובן: טריק מעולה לכל סוגי הפיתות והלחמיםטוסטר אובן מתחמם יחסית מהר, אך במידה ותכניסו את הפיתה ישר מההקפאה - היא עלולה להתייבש וכמה חלקים מהפיתה יכולים להתקשות מאוד. אז מה עושים? יש טריק שתקף לכל סוגי הפיתות והלחמים באשר הם - פשוט הרטיבו מעט במים את הפיתה, הלחם או הלחמניה, נגבו מעט בנייר סופג והכניסו לטוסטר אובן. טריק מעולה שעובד נפלא - המאפה יוצא כאילו טרי מהמאפייה. אפשר גם לחמם במיקרוגל במקום הטוסטר אובן לאחר שמרטיבים מעט. אגב, אתם יכולים לנסות להפשיר את הפיתה גם בטוסטר הקופץ! על צלחת או על שיש: להפשיר פיתה מחוץ לפריזר (ללא חימום)יש שיאמרו שאין צורך בכלל להשתמש במיקרוגל, סיר אידוי או טוסטר אובן - פשוט צריך להוציא את הפיתה המוקפאת, להניח אותה על השיש או על צלחת ולהמתין כחצי שעה. לאחר שהיא מפשירה אפשר כמובן לחמם אותה מעט מאוד במיקרוגל או בטוסטר אובן - וזהו. החיסרון? רק ההמתנה, אז פשוט היערכו מראש (: אם אתם אוהבים פיתות כמונו - כדאי שתבקרו בעמודים הבאים באתר ושתצפו בסרטונים שלפניכם >>> |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם