גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | בניחוח איטלקי: מנות הפסטה הכי טובות שתכינו |
אם אתם חובבי פסטה ואתם מתים על איטליה - אנחנו בטוחים שתאהבו את המתכונים שבהמשך הכתבה. פסטה ידועה כמאכל איטלקי נפוץ ולה מגוון רב במיוחד של מנות: ברוטב עגבניות, ברוטב שמנת, עם שמן זית ופסטו, ברוטב רוזה, כפשטידת פסטה ברוטב בשמל ועוד. המגוון העצום של המתכונים שניתן להכין עם פסטה, בהחלט הכתיר אותה כמלכת המטבח האיטלקי (בנוסף לפיצה כמובן). בכתבה זו נסקור את מנות הפסטה הכי טובות שבאתר וגם נחקור מעט על סוגי הפסטה הקיימים.
מערכת foodsdictionary, 28.11.2016
כל כך הרבה סוגים וצורות יש לפסטה
נתחיל עם סוגי הפסטה הקיימיםישנם סוגים רבים של פסטות: דקה, עבה, ארוכה, פנה, פוזילי, צדפות וכדומה. ניתן ליצור פסטה כמעט בכל צורה בה מעוניינים, וזה מה שהופך אותה למעניינת כל כך. להלן סוגי הפסטה הפופולאריים ביותר:
כעת נעבור אל מתכוני הפסטה הכי טובים וטעימים שכדאי לכם להכין ממש בקרוב... שילוב טעמים מפנק במנת פסטה אחתמנת פסטה פנה מושלמת בהכנה ביתית קלה - עד חצי שעת הכנה והמנה הזאת שלכם. שילוב מיוחד של פסטה עם חציל אפוי בתנור ועגבניות שרי שלמות, כשבסוף הכנת המנה מוסיפים גם בזיליקום וגבינת פרמזן. פשוט שילוב טעמים שאתם חייבים לנסות. הקליקו למתכון של דפנה מיכאל: פסטה פנה עם חצילים ועגבניות שרי. פסטה פנה עם חצילים ועגבניות שרי צילום: דפנה מיכאל
הלזניה החלבית שלכםמעדן איטלקי שמתאים במיוחד לשבועות, אך גם לארוחות ערב משפחתיות וטעימות. מדובר על מעין פשטידה של שכבות דפי לזניה עם גבינות ורוטב עגבניות. מומלץ להוסיף ללזניה גם טבעות זיתים ירוקים או שחורים, ואל תשכחו לא לייבש את הלזניה בתנור ולהכין אותה עם הרבה רוטב. הקליקו למתכון של רוחל'ה: לזניה חלבית. עם ירקות קלויים בתנורמנת פסטה פוזילי ("ביסלי גריל") מיוחדת וטעימה עם בצל, שום ופלפלים קלויים בתנור, בתיבול אורגנו ותימין. פשוט שילוב טעמים נפלא! מנה שצריך מעט להשקיע עבורה אבל היא שווה כל רגע. בסוף כדאי להגיש עם חומץ בלסמי מצומצם ונגיעת גבינת פרמזן. הקליקו למתכון של יוני שטרן: פסטה עם בצל ופלפלים קלויים. גם סלטים רבותייכאמור, המטבח האיטלקי נחשב לאבי הפסטה וכמובן שניתן להכין ממנה גם סלטים טעימים. לפניכם סלט מושלם ומפנק שאנחנו בטוחים שתאמצו רבות עם גבינת פקורינו, עגבניות מיובשות, שום, זיתים ובזיליקום. ארוחת ערב כמו ברומא או במילאן. הקליקו למתכון של יוני שטרן: סלט פסטה איטלקי. קפיצה קטנה לאסיה: מנת נודלס מושלמת וקלה להכנהקופצים רגע למטבח הסיני האסייאתי למנת נודלס טעימה ומבטיחה. נודלס הן למעשה אטריות ביצים מוקפצות והמנה הזאת משלבת מגוון ירקות כמו בצל, פלפלים ופטריות מסוגים שונים, ואיך אפשר בלי רוטב סויה ורוטב טריאקי. שווה לנסות! הקליקו למתכון של יוני שטרן: נודלס עם ירקות מוקפצים בסגנון סיני. מנת פטוצ'יני עם הרבה טעםפטוצ'יני היא פסטה רחבה יחסית וארוכה, והאמת שאנחנו הכי אוהבים לאכול פסטה ארוכה ולמשוך אותה עם הפה. המתכון הזה מכיל הרבה הרבה שום, פטריות שמפיניון טריות ועשבי תיבול. הקליקו למתכון של יוני שטרן: פטוצ'יני בשום, פטריות ועשבי תיבול. ארוחת צהריים טעימה במיוחד לילדיםהספגטי הרגיל, זה שכל לילד אוהב לארוחת הצהריים, בתוספת אצבעות שניצל דג מרלוזה מטוגנות, וכמובן שלא נשכח את רוטב העגבניות. זו מנה שמחזירה אותנו כמה שנים טובות אחורה, לאוכל הביתי של אמא אחרי יום לימודים ארוך. גם אתכם? הקליקו למתכון של מאיה פפיסמדוב: ספגטי ברוטב עגבניות ואצבעות שניצל דג. ספגטי ברוטב עגבניות ואצבעות שניצל דג צילום: מאיה פפיסמדוב
מישהו ביקש קנלוני?אחת ממנות הפסטה הכי מזוהות עם המטבח האיטלקי היא מנת הקנלוני - אותם צינורות פסטה ענקיים הממולאים במבחר גבינות עם בזיליקום ורוטב עגבניות (למרות שיש אינספור וריאציות להכנת המנה - זה השילוב שאנחנו הכי אוהבים). הקליקו למתכון של יוני שטרן: קנלוני גבינה. ספגטי עם הרוטב הכי טעים שישהנה מנת פסטה טעימה במיוחד עם אחד הרטבים הכי פופולארים - רוטב רוזה (רוטב עגבניות ושמנת). מדובר על מנת ספגטי ארוך וברמת עובי בינונית (מספר 3) ברוטב רוזה ובתוספת צלפים וזיתים. הקליקו למתכון של יוני שטרן: פסטה ברוטב רוזה עם צלפים. ה-פסטה לילדיםבתור ילד אין כמו האוכל של אמא, ואחד המאכלים הכי קלים והכי טעימים לילדים הוא כמובן פתיתים. כאן תוכלו למצוא מתכון קל עם הנחיות ברורות להכנת פתיתים שיוצאים ממש אחד אחד ולא דבוקים אחד לשני. הקליקו למתכון של שגית מלכי: פתיתים אחד אחד. הגרסא הבשרית ללזניהלפני כן הזכרנו כאן את הלזניה החלבית, והנה הגרסא השנייה והלא פחות טעימה ללזניה בשרית. מדובר על שכבות של דפי לזניה עם בשר בקר טחון ברוטב עגבניות מפנק - מנה מושלמת לארוחת הצהריים ביום סגרירי. הקליקו למתכון של אניטה חיים: לזניה בשר. הכירו את הטליאטלהטליאטלה היא פסטה ארוכה ומעט רחבה, המזכירה את הפטוצ'יני בה נתקלנו קודם לכן. לפניכם מנה קלה להכנה של פסטה טליאטלה עם חמאת עגבניות שרי וזיתים. מנה מפנקת במיוחד לארוחת ערב רומנטית עם כוס יין לבן - תפנקו את בן/בת הזוג? הקליקו למתכון של יוני שטרן: פסטה בחמאת עגבניות שרי וזיתים. פסטה בחמאת עגבניות שרי וזיתים צילום: יוני שטרן
היישר מבולוניההמנה המזוהה ביותר עם העיר בולוניה שבאיטליה היא ספגטי בולונז. מדובר למעשה על ספגטי ארוך (אם כי במתכון הזה הפסטה עם פוזילי) בשילוב בשר בקר טחון ומתובל ברוטב עגבניות. באמת מנה שקשה מאוד לעמוד בפניה לארוחת הצהריים. הקליקו למתכון של רוחל'ה: ספגטי בולונז. חזרה קטנה לאסיההמטבח האסייאתי מספק לנו עוד מנה לתפארת והפעם עם אטריות אודון מיוחדות וטעימות בשילוב עם חזה עוף מוקפץ בחלב קוקוס ופסטו, בזיליקום, צ`ילי ובוטנים גרוסים. בהחלט מנה מושלמת מהמזרח הרחוק. הקליקו למתכון של בת-חן דיאמנט: אטריות אודון וחזה עוף בחלב קוקוס. לסיכומה של פסטהפסטה היא מאכל המורכב מקמח ומים, ויש לה הרבה צורות ודרכי הכנה מגוונות. המטבח האיטלקי ידוע במנות הפסטה האיכותיות והטעימות שלו, כשגם המטבח האסייאתי עושה שימוש בפסטה שבאה לידי ביטוי כאטריות נודלס (אטריות ביצים). השמיים הם הגבול ביצירתיות להכנת מנות פסטה שונות, וכמובן שניתן להכין לבד גם את הפסטה עצמה (מומלץ להיעזר במכונת פסטה לרידוד הבצק) ולא להסתמך על פסטה מוכנה. פסטה טרייה הרבה יותר טעימה מזו היבשה של חברות המזון. במתכון הבא תוכלו ללמוד איך להכין את הפסטה בעצמכם - הקליקו למתכון של השף שלום גניש: פסטה עם ירקות וסינטה צרובה. אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח להכין את המתכון שאהבתם! בתיאבון (: |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם