דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה ברוטב רוזה עם צלפים
פסטה ברוטב רוזה עם צלפים
פסטה רוזה עם טוויסט מעניין של צלפים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2 אם הצלפים משומרים במי מלח או בחומץ - משרים אותם במים למשך כמה דקות ושוטפים היטב.
  • 3 מרסקים את העגבניות בעזרת בלנדר-מוט ומסננים היטב. מוסיפים אליהן את רסק העגבניות, שמן הזית, הזיתים, הצלפים והפפריקה, ומטגנים על אש בינונית-נמוכה למשך כ- 5 דקות.
  • 4 כשהפסטה מוכנה (אל-דנטה) מוסיפים אותה לרוטב.
  • 5 מוסיפים את השום, הבזיליקום והשמנת לבישול, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים יחד על אש גבוהה עוד כ- 3 דקות ומסירים מהאש. מגישים חם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בגבינת פרמזן מגורדת.

הערך התזונתי לא כולל את גבינת הפרמזן המגורדת. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה (פטוצ`יני, לינגוויני, פפארדלה, ספגטי). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)286131
חלבונים (גרם)9.28 4.26
פחמימות (גרם)5425
מתוכן סוכרים (גרם)2.99 1.37
שומנים (גרם)4.2 1.93
מתוכם שומן רווי (גרם)1.15 0.53
כולסטרול (מ"ג)4.69 2.15
נתרן (מ"ג)245.68112.76
סיבים תזונתיים (גרם)3.68 1.69
מים (גרם)111.3851.12
ליקופן (מ"ג)3.51.61
ויטמין A (מק"ג)48.0522.05
ויטמין B (מ"ג)1.240.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.760.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.057.37
ויטמין C (מ"ג)30.3313.92
ויטמין E (מ"ג)0.870.4
ויטמין K (מק"ג)1,041477.8
סידן (מ"ג)38.317.58
ברזל (מ"ג)1.060.49
מגנזיום (מ"ג)13.126.02
זרחן (מ"ג)41.7319.15
אבץ (מ"ג)0.250.11
אשלגן (מ"ג)287.37131.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 5.9% 13% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.