ירקות ופירות מכילים סיבים, ויטמינים ומינרלים. ובראייה הנטורופתית, חשוב לצרוך בכל יום לפחות שבעה ירקות (רצוי מסוגים שונים כיוון שכל ירק עשיר בויטמינים ומינרלים שונים), וכשלושה פירות (רצוי עם הקליפה) - בהנחה שאין בעיה בריאותית שמונעת זאת כגון סכרת - בה נגביל צריכת פירות למינימום.
אז איך באמת מצליחים לאכול כל כך הרבה ירקות בכל יום?
פשוט מאוד:
- סלט - בסלט קצוץ או גס (אם לא בא לכם להשקיע), יש לפחות ארבעה ירקות. הסלט הכי פשוט יכול להיות מורכב מחסה, מלפפון, עגבניה ובצל.
- נישנושי ביניים לאורך היום - אפשר לחתוך ירקות גס, לתבל עם מעט לימון ושמן זית, לעשות מטבל של טחינה ביתית או גבינת עיזים עם תוספות.
- סתם לכרסם אותם שלמים כשנמצאים בעבודה.
- להכניס לתבשילים - דוגמא ירקות מוקפצים או מרק ירקות.
"ומה אם אין לי זמן לקנות ירקות טריים בכל יום"?
תתפלאו לשמוע שדווקא הירקות הקפואים, הם אופציה בהחלט ראויה. כיוון שהם עברו חליטה קצרה מיד אחרי שנקטפו ומיד לאחר מכן הוקפאו, הם שמרו על ערכם התזונתי ועל רוב הויטמינים והמינרלים שלהם. לגבי ירקות טריים - תמיד מומלץ אם אפשרי, לקנות תוצרת טריה בכמויות קטנות, הרי ירק טרי שישב במקרר מספר ימים, כבר לא מכיל את כל פוטנציאל הויטמינים והמינרלים. קופסאות שימורים הן הכי פחות מומלצות כיון שהירק/הפרי ששומרו נמצאים בקופסת הפח זמן ארוך מדי ואיבדו מערכם התזונתי.
ומה לגבי מיצי פירות או ירקות? זוהי אופציה סבירה אם רוצים לגוון בסוגי השתייה הקרה, אך מכיוון שמיץ לא מכיל את קליפת הפרי/הירק, אנו מאבדים הרבה מהסיבים התזונתיים שהירק או הפרי הכיל ונשארים בעיקר עם מים וסוכר.
ועוד טיפ קטן לנשים בהריון - מומלץ להימנע משתיית מיצים בדוכני מיצים. היות ובדרך כלל מסחטת מיצים אחת משמשת את בעל הדוכן לפירות שונים לאורך היום, אנו לא יודעים עד כמה מסחטת המיצים באמת נקייה מחיידקים.
לבריאות (:
לירון סגל, נטורופתית N.D. למאמרים נוספים, אתם מוזמנים להכנס לאתר שלי: www.lironatural.com
|