גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | כרוב: סוגים ויתרונות |
הכרוב שייך למשפחת המצליבים (Brassica Oleracea). זנים נוספים של המין הם ברוקולי, כרובית, קולרבי וכרוב ניצנים. ישנם למעלה מ- 400 זנים של כרוב בצבעים שונים, בהם לבן, ירוק וסגול. מינים אלה מכילים יתרונות תזונתיים דומים. הכרוב הסגול הוא בעל פיגמנט אדום (אנתודיאנין), המשמש מנגנון הגנה לירק על ידי סינון קרינת UV.
רעות גרוס, דיאטנית בשילוב פעילות גופנית, 22.10.2012
כרוב לבן חתוך לרבע
בשנת 2006 מצאו חוקרים מ- Cornell University בבריטניה שחומרים כמו אנטוציאנינים ופוליפנולים אחרים בכרוב הסגול, מגנים מפני עקה חמצונית (אי איזון ברמת נוגדי חמצון בגוף) הגורמת למחלת אלצהיימר. פעילת ההגנה של הכרוב האדום גדולה פי 8 מזו של הכרוב הלבן. מין נוסף של הכרוב, כרוב ניצנים, מתאפיין במימדיו הקטנים. הוא עשיר בויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. כרוב ניצנים ידוע כאנטי סרטני בגלל הסיבים שלו ובגלל הכימיקל הנקרא סולפוראפן המצוי בו (כמו גם בברוקולי). לחומר זה יש גם יכולות אנטי מיקרוביות ואנטי דיאבטיות. בישול כרוב ניצנים מפחית כימיקל זה, אך אידוי, טיגון או הכנה במיקרוגל, שומר על רמתו הגבוהה. כמו כן, יש בכרוב הניצנים חומר המגביר תיקון של DNA ויתכן שחוסם את גדילתם של תאים סרטניים. חשוב לבשל את הכרוב כמה שפחות כדי לשמור על ערכיו התזונתיים. גם לאכילת כרוב חי יש יתרונות. כרוב חי מסלק פסולת מהקיבה ומהמעיים העליונים. פעולה זו עוזרת לעיכול ובגלל ריבוי הסיבים בו עוזר למניעת עצירות. כרוב, כמו שאר יתר הירקות המצליבים, ידוע כקשה, לאנשים מסוימים, לעיכול ועלול לגרום לגזים, ולכן בכדי להפחית גזים, יש להחליף מספר פעמים מים בזמן הבישול עד להלבנתו של הכרוב. יתרונות נוספים של הכרוב
מה לגבי דיאטת כרוב?בשל תכולת הקלוריות הנמוכה של הכרוב, המציאו "דיאטת כרוב" המכילה בעיקר מרק כרוב ומזונות נוספים מכרוב. כיוון שהדיאטה לא מגוונת, דלה מדי בקלוריות וחסרים בה מרכיבי מזון חיוניים, היא אינה בריאה לביצוע. כנסו לערכים תזונתיים של כרוב חי ושל כרוב מבושל. כתבות נוספות שעשויות לעניין אתכם: ירקות מצליבים: ירקות מצילים נכתב על ידי רעות גרוס, דיאטנית קלינית. |