דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תותים קלה להכנה
קינוח תותים קל ומפנק
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה, מרססים במעט שמן, מפזרים בכף קמח, מסובבים את התבנית כך שהתחתית והדפנות תהיינה מכוסות בקמח ומנערים את הקמח שנשאר החוצה. מניחים את התבנית בצד.
  • 2 בקערה גדולה מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (כ- 3 דקות במהירות גבוהה). מוסיפים את השמנת החמוצה, השמן, תמצית הוניל וגרידת הלימון, ומערבלים על מהירות נמוכה עד לאיחוד.
  • 3 מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לאיחוד.
  • 4 יוצקים חצי מהבלילה אל התבנית. חותכים את התותים לחצאים ומפזרים חצי מכמות התותים על גבי הבלילה. יוצקים את יתר הבלילה ובסוף מסדרים את התותים שנותרו על גבי השכבה העליונה, כאשר הצד החתוך כלפי מטה.
  • 5 אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
  • 6 מניחים להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, מחלצים ומניחים בצד להתקרר באופן מלא. לפני ההגשה מפזרים באבקת סוכר. מתקבלת עוגת תותים קלה להכנה וטעימה להפליא.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 21.9% 8.5% 68.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב