דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פרגיות - ירך עוף - 4 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (620 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון העוף
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    פרוס לטבעות
  • סלרי - כרפס - 3.5 גבעולים - סה"כ (158 גרם)
    3-4 גבעולים שטופים היטב
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל והסלרי
  • אפונת גינה מוקפאת - 3/4 שקית - סה"כ (600 גרם)
    שטופה היטב ומסוננת
  • כורכום -  כפיות שטוחות
    1/4 כפית + כפית
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כף שטוחה - סה"כ (8 גרם)
  • פלפל לבן - 3/4 כפית שטוחה
    חצי כפית עד כפית
  • מלח - כפית גדושה
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם אפונה וכרפס מהמטבח המרוקאי
סיר מרוקאי קלאסי
  • 1 לטגן את העוף בשמן משני הצדדים (חשוב לטגן עם העור כדי לא לייבש את העוף) ולהניח בצד.
  • 2 לחמם שמן בסיר סוטאז` רחב ולטגן את הבצל והכרפס (סלרי, להשאיר מעט עלים להמשך) יחד עם 1/4 כפית כורכום עד להזהבה (תהליך שנועד לפתוח את הטעמים).
  • 3 להוסיף את האפונה וטיפונת מים, ולהביא לרתיחה. לאחר בעבוע להוסיף את העוף המטוגן ולאחר מכן את כל התבלינים וכחצי כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה קרה).
  • 4 להרטיב את העוף עם הרוטב, לפזר מעט עלי סלרי לטעם, להנמיך את הלהבה ולבשל כחצי שעה עד שהכרפס רך. להגיש חם על מצע אורז!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בירכי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי עוף רגילים. ניתן לעשות שימוש בכל חלקי עוף שרוצים: ירכיים, שוקיים, כרעיים שלמות, קוקטייל, פרגיות וכדומה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 24% 41.9% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב