דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח לבן - 500 גרם
    מנופה
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים (לפי הצורך)
  • מלח - כפית שטוחה
  • תערובת השום והירק
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    או חמאה מומסת
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה דק (לפי הטעם)
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • מילוי הגבינה
  • גבינת גאודה מגורדת - אריזת ניילון (500 גרם)
    או גבינה צהובה/בולגרית מגורדת
  • למריחה מעל
  • ביצה - Large
    טרופה
  • מים - כף (10 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם שום וגבינה
מאפה שום פשוט מושלם
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר והמים הפושרים, להתחיל לערבל כ- 2 דקות, להוסיף את השמן וללוש עוד כ- 2 דקות. לבדוק ואם הבצק יבש - להוסיף בהדרגה עוד 1/4 כוס מים. ללוש כ- 10 דקות, צריך להתקבל בצק גמיש ולא דביק בכלל.
  • 2 לעצב את הבצק לכדור בתוך קערה, למרוח מעל 2 כפות שמן ולהתפיח מכוסה כשעה עד להכפלת הנפח. להוריד את הנפח ולהתפיח שנית כחצי שעה.
  • 3 בינתיים להכין את תערובת השום והירק: לערבב יחד את כל המצרכים.
  • 4 להוריד את הבצק על שיש מקומח קלות ולחלק ל- 3 כדורים שווים (לא צריך הרבה קמח, יש מספיק שמן בבצק).
  • 5 לפתוח ולרדד כל עיגול בצק למלבן דק, למרוח מתערובת השום והירק (להשאיר גם למריחה לאחר האפייה), לפזר מגבינת הגאודה המגורדת, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות דקות (חשוב לבצע את חיתוך הפסים עד הסוף ולהרכיב מחדש לרולדה בתבנית).
  • 6 להעביר כל רולדה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, ולהתפיח במשך כ- 20 דקות נוספות. בינתיים, לחמם מראש את התנור ל- 190 מעלות.
  • 7 להבריש את הרולדות עם ביצה טרופה המעורבבת עם כף המים (בשלב זה ניתן גם לפזר מלח גס), ולאפות בתנור שחומם מראש (אני אפיתי על תכנית טורבו) במשך כ- 35 דקות או עד להזהבה.
  • 8 ברגע שלחם השום שלנו יוצא מהתנור להבריש שוב בתערובת השום והירק. מתקבל לחם שום וגבינה פשוט מושלם.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר, תבניות אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 34.8% 22% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב