דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 827 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פסטה בולונז לילדים
ארוחת צהריים טעימה לילדים, צילום: שרון אונגר
  • 1 מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים עם המלח והשמן לפי הוראות היצרן.
  • 2 מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
  • 3 מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים בעזרת מזלג ומוסיפים את התבלינים היבשים. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 4 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, תוך כדי חריכה קלה של הרסק.
  • 5 מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (ניתן להוסיף גם מעט סוכר לאיזון הטעמים - לא חובה). מבשלים כחצי שעה על אש קטנה בסיר מכוסה. טועמים את תבשיל הבולונז ומתקנים תיבול לפי הצורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב עד שכל הרוטב מתאחד עם הפסטה.
  • 6 מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכבים את האש. מתקבל פסטה בולונז לילדים שגם המבוגרים יאהבו!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם כף של אבקת מרק עוף (לא חובה ופחות מומלץ מבחינה בריאותית).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 15.3% 37.1% 43.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב