דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 312 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח פוקצ`ה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    מנופה (או קמח לבן)
  • שמרים יבשים -  כפות - סה"כ (17 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מים - 400 מ"ל
    2 כוסות חד פעמיות (שתייה קרה)
  • ביצה - Large
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    או שמן זית (ראו הערה)
  • מלח - כפית שטוחה
  • המלית
  • גבינה צהובה מגורדת - שקית (200 גרם)
  • תפוח אדמה - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.1 ק"ג)
    6-7 יחידות (מעוכים לפירה)
  • לשימון ולפיזור מעל (לפני האפייה)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לפי הצורך
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • לשימון ולפיזור מעל (אחרי האפייה)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לפי הצורך
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פוקצ`ה ממולאת בפירה וגבינה
פוקצ`ה שאתם הולכים לאמץ לעיתים קרובות!
  • 1 מערבבים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר וכוס מים, ומשאירים כך 10 דקות לראש עיסה.
  • 2 לאחר 10 דקות מוסיפים את הקמח, מפעילים את המיקסר, תוך כדי הלישה מוסיפים את הביצה, ולאחר מכן את שאר המים (בערך כוס נוספת - לפי הצורך ובהדרגה), לשים עוד 2 דקות, מוסיפים 1/3 כוס שמן ולשים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המלח והשמן הנותר ולשים עוד כ- 5 דקות עד שהבצק שלנו מוכן.
  • 3 משמנים קערה, מניחים בה את הבצק, עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעל קופסת גפרורים וראש שום, מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה או עד להכפלת הנפח. בינתיים, מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומקררים מעט.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים. את הכדור הראשון מרדדים לעיגול עגול גדול דק ומעבירים לתבנית עגולה עם נייר אפייה משומן, מעל הבצק מוסיפים את הפירה, ומעל מפזרים גבינה צהובה בנדיבות. את כדור הבצק השני מרדדים לעיגול גדול דק, מניחים מעל התוספות ששמנו על כדור הבצק הראשון, מהדקים בצדדים וסוגרים היטב (!) שלא ייפתח בזמן האפייה.
  • 5 מניחים מעל הבצק מגבת ומתפיחים שוב לעוד כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 6 לאחר שהפוקצ`ה תפחה - בעזרת ידיים משומנות בשמן זית משמנים את הבצק העליון ועושים עם האצבעיות מן סוג של חורים אבל לא ממש, מפזרים מעל מלח גס ומכניסים לתנור. כשהכנסנו לתנור מעלים את חום התנור ל- 250 מעלות ואופים עד לקבלת צבע יפה למשך כ- 10 דקות. לאחר שהפוקצ`ה קיבלה צבע, מנמיכים את חום התנור ל- 180-200 מעלות, מעבירים את תבנית התנור לשלב התחתון ביותר של התנור וממשיכים לאפות עד שמשחים גם מלמטה למשך כ- 15-20 דקות. מוציאים מהתנור ומתענגים על פוקצ`ה מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לאפות גם בתבנית האפייה של התנור - רק קחו בחשבון שהפוקצ`ה תצא מרובעת ולא עגולה.

ציוד נדרש: מיקסר + תבנית עגולה (כמו תבנית פיצה או תבנית גדולה של כנאפה).

אני אוהבת להוסיף שמן קנולה בבצק מכיוון ששמן זית בבצק גורם לפוקצ`ה להיות יותר קריספית - אני מעדיפה אותה רכה יותר ולכן רק בשימון מעל אני עושה שימוש בשמן הזית. במידה ואתם אוהבים את הפוקצ`ה שלכם יותר קריספית - אתם בהחלט יכולים לעשות שימוש בשמן זית בבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 17.8% 15.6% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב