דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 994 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף אפוי בתנור ברוטב דבש, ג`ינג`ר וצ`ילי
מנת עוף עיקרית חגיגית במיוחד, צילום: שרון אונגר
  • 1 לחתוך את עלי המנגולד לרצועות ולסדר בתבנית האפייה.
  • 2 לקלף את הבטטות ותפוחי האדמה, לחתוך לקוביות שוות וגדולות של כ- 5 ס"מ ולהניח מעל המנגולד בתבנית. לפרוס את הבצלים לצורת חצי ירח, לקלף את ראש השום לשיניים שלמות ולחתוך גס את הסלרי, ולהוסיף אותם גם כן לתבנית.
  • 3 להניח את ירכי ושוקי העוף על הירקות בתבנית, למזוג את רוטב הדבש, הג`ינג`ר והצ`ילי ולערבב היטב כך שהעוף והירקות יצופו ברוטב.
  • 4 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 4 שעות (בחצי השעה האחרונה להסיר את הכיסוי בכדי שהעוף יקבל צבע וישחים).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מרובעת גדולה.

במתכון כתוב בירכי ושוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי ושוקי עוף רגילים. יש לעשות שימוש ב- 2 בקבוקים של רוטב דבש, ג`ינג`ר וצ`ילי - במצרכים מופיע רוטב דומה אחר לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 6.6% 21.2% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב