דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס טורקי עם תרד וגבינה
ארוחת בוקר שבת מושלמת
  • 1 לעבד את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך כ- 5 דקות.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 11 חלקים שווים, לשמן את הידיים ולכדרר לכדורים.
  • 3 להניח את כדורי הבצק בקערה ולצקת מעל את השמן (כל הכדורים צריכים להיות מכוסים בשמן ולהעביר כך לילה שלם במקרר).
  • 4 לחמם מראש את התנור לחום של 190 מעלות, ולערבב את מצרכי שני סוגי המליות.
  • 5 לפתוח כל כדור בצק לעלה דק מאוד בעזרת הידיים, להניח לאורך החלק התחתון של העלה פס מהמלית הרצויה, לקפל מעט משני הצדדים פנימה ולגלגל לסיגר (דומה לגלגול עלי כרוב).
  • 6 ליצור מכל סיגר צורת שבלול ולהניח בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 7 לפזר מעל השבלולים גבינת פרמזן מגורדת לפי הטעם ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור).
  • 8 לצנן מעט את הבורקסים מחוץ לתנור, לפרוס פרוסות דקות לרוחב (כמו בתמונה) ולהגיש עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ לפי הטעם. מתקבל בורקס טורקי עם תרד וגבינה שאתם חייבים לאמץ!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

כמות השמן במתכון לטבילת כדורי הבצק הינה כמות מוערכת הנספגת בבצק לאחר ההשריה בשמן. יש לעשות שימוש בכמות של כ- 2 כוסות שמן סה"כ לטבילה. ניתן לעשות שימוש גם בתרד טרי, חלוט ומסונן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 35.1% 18.4% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב