דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 494 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף בזיתים
אין כמו עוף בזיתים לארוחת הקידוש
  • 1 מתבלים את שוקי העוף עם הפפריקה, הכורכום והמלח, ומטגנים במחבת יציקה (ציפוי טפלון/קרמי) בשמן עד להזהבה משני הצדדים.
  • 2 משרים את הזיתים במים רותחים כ- 5 דקות ומסננים (חוזרים על הפעולה הזאת 3 פעמים).
  • 3 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים לשמן את האריסה והתבלינים (לפתיחת טעמים) ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את העגבניות המגורדות והסוכר, ומבשלים עד צמצום קל של הנוזלים. מוסיפים את המים הרותחים והזיתים ומערבבים.
  • 5 מסדרים את שוקי העוף ברוטב ומבשלים במשך כ- 30 דקות על אש בינונית/נמוכה עם מכסה מעט פתוח לצמצום נוזלים.
  • 6 מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה, מערבבים קלות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות נוספות (במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על העוף בעזרת כף).
  • 7 מתקבל תבשיל עוף בזיתים מושלם!
  • 8 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב שיש להשתמש בחלקים אכילים בלבד של שוקי העוף, אך זה רק לשם דיוק הערך התזונתי. יש להשתמש ב- 5 יחידות שלמות של שוקי עוף. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 43.1% 32.4% 22.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.79 (0.82 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב