דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל ובצורת העוגיות (מספר עוגיות ריבה מוערך))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות ריבה קלאסיות קלות להכנה
עוגיות ריבת תות כמו בקונדיטוריות
  • 1 במעבד מזון שמים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת הסוכר, החמאה הקרה וגרידת הלימון, וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החלמונים, הוניל והמים, וממשיכים לטחון עד לקבלת בצק חלק (לא להמשיך לטחון מעבר לזה).
  • 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה. כעבור כחצי שעה מדליקים את התנור ומחממים אותו מראש לחום של 160 מעלות.
  • 3 מקמחים היטב את משטח העבודה, מרדדים את הבצק למלבן דק וקורצים לעיגולים, לבבות או כל צורה אחרת שמתחשקת לכם. אם הבצק מעט נדבק - נעזרים בפלטה קטנה כדי לחלץ את הצורות ממשטח העבודה.
  • 4 מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ובעזרת צנטר עושים חור במחצית מכמות העוגיות.
  • 5 אופים את העוגיות כ- 15-20 דקות (אני אוהבת שהעוגיות נשארות בצבע לבן זהוב ולא חומות).
  • 6 מזלפים את הריבה על העוגיות שבלי החור (או שנעזרים עם שתי כפיות), ומפדרים אבקת סוכר על אלו שעם החור. מחברים זוגות ומתקבלות עוגיות ריבה קלאסיות של פעם שהכי כיף להתענג עליהן עם הקפה או התה!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעבד את הבצק גם במיקסר עם וו גיטרה וגם באופן ידני.

ציוד נדרש: מעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה (עדיף במעבד מזון), קורצנים.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 22.7% 6.2% 70.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב