דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • גזר - 10 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (1.16 ק"ג)
  • סלק - 8 יחידות - סה"כ (960 גרם)
  • שום - ראש
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח גס - כף שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
  • עלי מרווה - 2 חופנים גדושים

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלקים וגזרים בתנור עם שום ומרווה
ירקות שורש צלויים בתנור
  • 1 לקלף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.
  • 2 להפריד את ראש השום לשיניים מבלי לקלף.
  • 3 לערבב את הירקות עם שמן זית, המרווה, המלח והפלפל השחור.
  • 4 לצפות תבנית בנייר אפייה ולשטח עליה את תערובת הירקות בשכבה אחת.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כשעה עד שהירקות מתרככים קלות למרקם נגיס. מתקבלת תוספת ירקות בתנור מושלמת לארוחה!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. קרדיט השראה להילה קריב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.5% 16.5% 8.2% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב