דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירקות שורש צלויים בתנור

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • גזר - 10 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (1.16 ק"ג)
  • סלק - 8 יחידות - סה"כ (960 גרם)
  • שום - ראש
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח גס - כף שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
  • עלי מרווה - 2 חופנים גדושים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.
  • 2 להפריד את ראש השום לשיניים מבלי לקלף.
  • 3 לערבב את הירקות עם שמן זית, המרווה, המלח והפלפל השחור.
  • 4 לצפות תבנית בנייר אפייה ולשטח עליה את תערובת הירקות בשכבה אחת.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כשעה עד שהירקות מתרככים קלות למרקם נגיס. מתקבלת תוספת ירקות בתנור מושלמת לארוחה!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. קרדיט השראה להילה קריב.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20563
חלבונים (גרם)4.23 1.3
פחמימות (גרם)3110
מתוכן סוכרים (גרם)16.74 5.15
שומנים (גרם)8.48 2.61
מתוכם שומן רווי (גרם)1.3 0.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
נתרן (מ"ג)1,373422.8
סיבים תזונתיים (גרם)7.95 2.45
מים (גרם)274.8184.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,415435.47
ויטמין B (מ"ג)3.150.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.60.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)133.2341.01
ויטמין C (מ"ג)14.134.35
ויטמין E (מ"ג)1.770.54
ויטמין K (מק"ג)23.277.16
סידן (מ"ג)90.5927.89
ברזל (מ"ג)1.840.57
מגנזיום (מ"ג)50.8215.65
זרחן (מ"ג)117.6936.23
אבץ (מ"ג)0.930.29
אשלגן (מ"ג)849.86261.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.5% 16.5% 8.2% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.