דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות פשתן וקמח כוסמין
לחמניות בריאות מפשתן וכוסמין
  • 1 להמיס את הסוכר החום במעט מים רותחים ועל זה להוסיף את שארית המים החמימים (סה"כ כוס וחצי מים "פלוס מינוס" (לבדוק אחרי ששמים כוס אחת)).
  • 2 לערבל את כל מרכיבי הבצק וללוש לבצק רך (כ- 10 דקות של לישה). אם הבצק רך מדי - להוסיף עוד מעט קמח לבן רגיל.
  • 3 לשמן את קערת ההתפחה במעט שמן ולהתפיח מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4 לאחר ההתפחה לקרוץ כדורי בצק לא גדולים. הבצק ממשיך לתפוח ואם עושים לחמניות גדולות, יוצא המון תוכן בבצק. אני אוהבת שהלחמניות אווריריות ושיש בהן פחות בצק.
  • 5 ליצור צורת לולאה ולהניח על נייר אפייה להתפחה חוזרת.
  • 6 למרוח את הלחמניות בביצה טרופה, לפזר את זרעי הפשתן השלמים (או שומשום מלא) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות לכל היותר (מעבר לזה הלחמניות נעשות קשות). מתקבלות לחמניות בריאות וטעימות!
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 10.3% 13% 66.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב