דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 360 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פאי רועים טעים ומיוחד
פאי רועים כזה עדיין לא אכלתם
  • 1 טוחנים במעבד מזון את הירקות החתוכים גס לחתיכות קטנטנות, מעבירים לסיר עם מעט שמן זית ומטגנים עד שקצת מתרככים. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומשאירים על האש עד שהבשר
  • מאבד את צבעו האדום.
  • 2 מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים שוב, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כחצי שעה (לפתוח מדי פעם את המכסה ולתת ערבוב קטן).
  • 3 פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה כך שיהיו דקים ממש בעובי כמו של דף (חייבים להיות דקים מאוד אחרת לא יתבשלו עד הסוף). מסדרים אותם בתבנית בינונית משומנת, כך שכל פעם השורה הבאה עולה עד לחצי בערך מהשורה שקדמה לה.
  • 4 מניחים חצי מתערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה. חוזרים שוב על אותן פעולות ומסיימים עם שכבה שלישית של תפוחי אדמה.
  • 5 מברישים עם שמן הזית, מפזרים מעל את המלח הגס והתימין הטרי, עוטפים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, מכניסים לתנור לכחצי שעה בחום של 200 מעלות, לאחר מכן מסירים את הכיסוי ומעבירים לטורבו לעוד כ- 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע מהפנט כזה שגורם לכם לרצות לטרוף את כל התבנית!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מנדולינה.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 13.1% 28.8% 52.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב