דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי רועים טעים ומיוחד
פאי רועים טעים ומיוחד
פאי רועים כזה עדיין לא אכלתם

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 360 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים במעבד מזון את הירקות החתוכים גס לחתיכות קטנטנות, מעבירים לסיר עם מעט שמן זית ומטגנים עד שקצת מתרככים. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומשאירים על האש עד שהבשר
  • מאבד את צבעו האדום.
  • 2 מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים שוב, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כחצי שעה (לפתוח מדי פעם את המכסה ולתת ערבוב קטן).
  • 3 פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה כך שיהיו דקים ממש בעובי כמו של דף (חייבים להיות דקים מאוד אחרת לא יתבשלו עד הסוף). מסדרים אותם בתבנית בינונית משומנת, כך שכל פעם השורה הבאה עולה עד לחצי בערך מהשורה שקדמה לה.
  • 4 מניחים חצי מתערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה. חוזרים שוב על אותן פעולות ומסיימים עם שכבה שלישית של תפוחי אדמה.
  • 5 מברישים עם שמן הזית, מפזרים מעל את המלח הגס והתימין הטרי, עוטפים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, מכניסים לתנור לכחצי שעה בחום של 200 מעלות, לאחר מכן מסירים את הכיסוי ומעבירים לטורבו לעוד כ- 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע מהפנט כזה שגורם לכם לרצות לטרוף את כל התבנית!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מנדולינה.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יעל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)34696
חלבונים (גרם)22.75 6.32
פחמימות (גרם)4111
מתוכן סוכרים (גרם)6.11 1.7
שומנים (גרם)10.32 2.87
מתוכם שומן רווי (גרם)2.84 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)54.29 15.09
נתרן (מ"ג)785.68218.33
סיבים תזונתיים (גרם)4.64 1.29
מים (גרם)268.974.72
ויטמין A (מק"ג)486.84135.29
ויטמין B (מ"ג)9.772.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.991.94
ויטמין B5 (מ"ג)1.380.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.920.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.069.19
ויטמין B12 (מק"ג)2.210.62
ויטמין C (מ"ג)69.7519.38
ויטמין E (מ"ג)1.590.44
ויטמין K (מק"ג)12.763.55
סידן (מ"ג)49.9113.87
ברזל (מ"ג)3.310.92
מגנזיום (מ"ג)6417.78
זרחן (מ"ג)259.4472.1
אבץ (מ"ג)5.261.46
אשלגן (מ"ג)1,018282.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 13.1% 28.8% 52.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.