דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה

  • אמנון - 4 פילה - סה"כ (560 גרם)
    טרי
  • מלח - כפית שטוחה
    1/4 כפית לכל דג
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    1/4 כפית לכל דג
  • כורכום - כפית שטוחה
    1/4 כפית לכל דג
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • שומר - ראש (162 גרם)
    חתוך לרצועות
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    או פטרוזיליה
  • שמן זית - 8 כפות - סה"כ (80 מ"ל)
    2 כפות לכל דג
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי (1/2 לימון לכל דג)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה דג אמנון אפוי במעטפה
פילה אמנון עם הרבה לימון זה מושלם
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 סופגים מעט את הנוזלים מהדגים בעזרת נייר סופג בטפיחות קלות. מניחים כל פילה דג במרכז של נייר אפייה (אני השתמשתי בשניים כל פעם מחשש שהוא ייקרע, לא היה באמת צורך בדיעבד), ומתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.
  • 3 מסדרים מעל רבע מכמות העגבניות, השום, השומר והכוסברה, ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות. מקפלים למעטפה וסוגרים היטב בגלגול את הצדדים (צריכה להיווצר לכם מעין סוכריה).
  • 4 מניחים בתבנית ואופים בתנור החם למשך כ- 20-25 דקות. מוציאים ופותחים בזהירות כדי שלא תקבלו כוויה מהאדים. סוחטים מעל מלא לימון וזוללים!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את דג האמנון בדג לברק, דג דניס, דג ברמונדי ועוד.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 29.6% 51.1% 15.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב