מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- העדשים והבצל
- עדשים - 500 גרם
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- מים לבישול - לפי הצורך
- התבלינים
- מלח - כף שטוחה
- זנגביל טחון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- כמון - כף שטוחה (7 גרם)
- כורכום - כף שטוחה
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אחד המרקים האהובים בהודו
- 1 משרים את העדשים הכתומות במים למשך כחצי שעה. שוטפים ומסננים.
- 2 מעבירים את העדשים המושרות לסיר גדול, מוזגים מעל מים קרים עד לכיסוי, מוסיפים את שמיניות הבצל ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
- 3 לאחר הרתיחה מוציאים את הקצף הלבן שנוצר בעזרת כף, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך העדשים.
- 4 במחבת קטנה קולים את כל התבלינים עם מעט שמן ומוסיפים לסיר המרק. ניתן להוסיף מים רותחים לפי הצורך לקבלת מרקם סמיך יותר. להגיש דאל הודי מושלם עם פלפל אדום חריף יבש מעל.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הפלפל החריף האדום היבש. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
24.2% |
5.5% |
20.5% |
49.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב