דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות מכל חלה (סה"כ 4 חלות))

  • הבצק
  • קמח חלה - אריזת נייר (1000 גרם)
    או קמח רגיל/קמח לחם
  • שמרים יבשים - 10 גרם
    או 30 גרם שמרים טריים
  • סוכר - 120 גרם
    1/2 כוס + 2 כפות
  • מלח - 20 גרם
    2 כפות (דק)
  • ביצה - 80 גרם
    2 ביצים M
  • שמן קנולה - 100 מ"ל
    1/2 כוס פחות 2 כפות
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • הציפוי
  • ביצה - 2 Large
    טרופות
  • שומשום - 4 חופנים - סה"כ (64 גרם)
    חופן לכל חלה (או קצח)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות שבת רכות כמו ענן
אין על חלה של שבת
  • 1 לקערת המיקסר להעביר לפי הסדר את המלח, הקמח, הסוכר, השמרים, המים, הביצים והשמן. בעזרת וו לישה לשים את הבצק על מהירות נמוכה עד בינונית למשך כ- 10 דקות. אמור להתקבל בצק נעים, מבריק וחלק שלא נדבק לידיים. מכסים את קערת המיקסר למנוחה של כ- 15-20 דקות.
  • 2 על משטח העבודה לשים את הבצק בעזרת הידיים כחצי דקה, מכסים שוב בניילון נצמד והפעם מתפיחים התפחה מלאה עד להכפלת נפח הבצק (כשעה עד שעה וחצי).
  • 3 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מורידים את כל האוויר בבצק ומחלקים אותו ל- 16 חלקים כאשר כל חלק שוקל 115 גרם.
  • 4 מכסים את כל חלקי הבצק בניילון ומתחילים ליצור גלילים. אם הבצק מתכווץ מניחים אותו מתחת לניילון וממשיכים לחלק הבצק הבא וכך הלאה. לאחר מכן, פותחים את הבצק שהתחלנו איתו בהתחלה עד לעובי הרצוי.
  • 5 אני בחרתי להכין 4 חלות כאשר כל אחת בקליעה של 4 רצועות: מסדרים את 4 הרצועות הראשונות בצורת איקס וניתן לכל רצועה מספר מ- 1-4, כאשר הרצועה העליונה מימין תהיה רצועה מספר 1 והשאר לפי כיוון השעון (שזה אומר שהרצועה העליונה משמאל היא מספר 4). מתחילים לקלוע את החלה: מכניסים את הרצועה מספר 4 בין רצועות מספר 2 ו- 3, לאחר מכן מעבירים את 3 למקום בו היתה 4, עכשיו מעבירים את רצועה מספר 1 בין הרצועות 4 ו- 2, ומעבירים את 2 למקומה של 1, וכך חוזרים עד להיווצרות חלה יפה ותפוחה.
  • 6 לאחר שהחלות מוכנות מעבירים אותן לתבנית עם נייר אפייה, מכסים אותן שוב בניילון ומתפיחים שוב כ- 50-80 דקות. לקראת הסוף מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות טורבו. אחרי שהחלות תפחו מברישים אותן בביצה הטרופה, מפזרים תוספות שאוהבים כמו שומשום, קצח וכדומה, ואופים אותן עד להזהבה במשך כ- 20 דקות.
  • 7 לאחר האפייה מוציאים את החלות מהתנור ומצננים (אני ממליץ לצנן על רשת התנור). מה שנותר לעשות זה להמתין לקבלת שבת ולהתענג על חלות עננים מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 13.4% 12.7% 73.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב