דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 465 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טורטייה דה פטאטאס
מעדן ספרדי שכדאי לנסות
  • 1 בקערה גדולה טורפים את הביצים עם המלח ומניחים בצד.
  • 2 חותכים את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות או למלבנים, ומטגנים על מחבת עם שמן זית עד שהם מעט מזהיבים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים. מצננים כמה דקות, מעבירים לקערה עם הביצים ומערבבים היטב.
  • 3 משמנים מחבת, גם את הדפנות (לא גדולה מדי כדי שהמנה תצא לכם כמה שיותר גבוהה), מעבירים אליה את התערובת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית.
  • 4 פותחים פעמיים-שלוש, דוחפים את הקצוות שלה ונותנים לביצה לנזול לחלק התחתון. הטורטייה דה פטאטאס אמורה להיות מוכנה תוך כ- 15-20 דקות, כשהחלק התחתון די שזוף והעליון לח אבל כבר לא נוזלי.
  • 5 הופכים על צלחת הגשה, פורסים וזוללים טורטייה דה פטאטאס מהמטבח הספרדי המושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בתפוחי אדמה לא מבושלים, אבל אז צריך לתת להם זמן בטיגון עד שיהיו עשויים. אפשר כמובן לטגן בצל במקום להשתמש בטבליות הבצל המטוגן, במקרה כזה יש לטגן 2 בצלים גדולים עד שהם בגוון ממש כהה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. יש לה המון וריאציות ואין סוף תוספות שאפשר לשים בה, אבל בגדול זה הבסיס ולא צריך יותר. כמה פשוט, ככה טעים! ביס משמח שיכול להתאים לכל אחת משעות היום. הרבה זמן רציתי להכין אותה ולפני כמה ימים סוף סוף ניסיתי, וכשטעמתי אותה נזרקתי אחורה בזמן וחייכתי חיוך ענק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 27.4% 21.8% 47%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב