דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות שמיניה ביתיות
הלחמניות הכי טעימות בהפסקה
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק במיקסר למשך כ- 10 דקות. את המים להכניס לקערת המיקסר אחרונים ובהדרגה. כמות המים עשויה להשתנות בין קמחים שונים, ולכן יש לקחת בחשבון שלא תמיד יש צורך בכל הכמות הרשומה במתכון. יש להוסיף מים עד לקבלת בצק רך, אך לא נוזלי מדי.
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים שווים (כ- 18 לחמניות במשקל של כ- 100 גרם כל אחת).
  • 4 להפוך כל כדור לרצועה ארוכה, לקלוע בקליעת שמיניה או כל קליעה אחרת שאוהבים, ולהתפיח שוב את הלחמניות למשך כ- 40-45 דקות. מעט לפני סיום ההתפחה השנייה לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 5 להבריש את הלחמניות בביצה המעורבבת עם הסילאן, ולאפות כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש עד להשחמה. מתקבלות לחמניות שמיניה ממכרות במיוחד!
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11.4% 10.6% 77.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב