דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה עם דבש לראש השנה
שתהיה לכם חלה טובה ומתוקה (:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 בקערת המיקסר מערבלים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח והמים. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את המים. לאחר לישה של כדקה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך כ- 10 דקות. לאחר מכן, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.
  • 3 לאחר ההתפחה יוצרים כדורים יפים וחלקים (כל כדור בסביבות 35-40 גרם) ומכדררים עם ידיים משומנות. משמנים תבנית עגולה, מניחים במרכז רינג בקוטר 10 ס"מ או קערה חסינת חום, משמנים היטב ומסדרים את הכדורים עם מרווחים קטנים.
  • 4 מברישים את החלה בביצה הטרופה, מתפיחים את החלה שוב למשך כחצי שעה ולאחר מכן מברישים שוב את החלה בביצה הטרופה (מברישים פעמיים: פעם אחת בתחילת ההתפחה ופעם שנייה לפני האפייה בתנור).
  • 5 מפזרים את השקדים הפרוסים ואופים כ- 25 דקות או עד לקבלת גוון שחום. לאחר האפייה מורחים מעל החלה את סירופ הדבש (מערבבים את הדבש והמים הרותחים). מתקבלת חלה עם דבש פשוט מושלמת לערב ראש השנה שאסור לכם לפספס.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה גם עם גרגירי רימון לקישוט.

ציוד נדרש: מיקסר ותבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 15.4% 11.4% 72.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב