דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 47 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט מטבוחה מרוקאי
סלט מטבוחה מרוקאי כמו של פעם
  • 1 במחבת רחבה או בסיר סוטאז` (לא סיר עמוק! אנחנו רוצים שהנוזלים יתאדו יחסית מהר והבישול יתקצר) מוזגים מחצית מכמות השמן, מחממים אותו מעט ומוסיפים את הגמבה והפלפל החריף. מטגנים אותם מעט עד שמתחילים להשחים ומוסיפים אליהם את העגבניות, שיני השום השלמות (הן נמעכות אחר כך), התבלינים ויתרת השמן. מערבבים הכל יחד ומנמיכים את האש לכ- 45 דקות.
  • 2 לאחר כ- 45 דקות מועכים את הכל בעזרת מועך פירה ומערבבים כדי לראות שלא נותרו חתיכות גדולות שלא נמסו.
  • 3 ממשיכים לבשל עוד כ- 30-45 דקות נוספות על אש נמוכה (אפשר גם יותר), או עד שכל הנוזלים מתאדים ונשארת רק מטבוחה במרקם של ריבה. מתקבל סלט מטבוחה מרוקאי מהסרטים שאתם הולכים לאמץ שנים רבות קדימה!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת רחבה או סיר סוטאז`.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בשביל קילוף מהיר של העגבניות מסמנים בעזרת סכין איקס על כל עגבנייה מהצד החלק, מוזגים מעליהן מים רותחים ולאחר כ- 5 דקות הקליפה מוסרת בקלות. אם אוהבים ממש חריף - אפשר להחליף את הפפריקה המתוקה בחריפה. בנוסף, כמות הפלפל הירוק החריף תלויה ברמת החריפות הרצויה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 51% 7.2% 34.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.23 (1.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב