דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (כמות של כ- 2 קעריות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
צ`אק צ`אק ללא גלוטן
  • 1 מנפים ובוחשים את הקמחים ואבקת הסוכר, שמים בקערת המערבל,
  • מוסיפים את 4 הביצים והברנדי/העראק ולשים לבצק אחיד ולא דביק בעזרת וו לישה.
  • 2 אם לא מתגבש בצק מוסיפים ביצה חמישית. מחלקים ל- 3 חלקים.
  • 3 על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים בעזרת מערוך כל חלק לעלה הכי דק שאפשר, כך שרואים את משטח העבודה מרוב שהוא דק.
  • 4 בעזרת גלגלת חותכים לרצועות דקות של כ- 3 מ"מ לאורך (אפשר עבות יותר) ומקצרים בכמה חתכים לרוחב, כך שתתקבלנה אטריות קצרות.
  • 5 מפרידים בעזרת האצבעות ומניחים בצד.
  • 6 לאחר שכל האטריות מוכנות מטגנים בשמן עמוק (לפי גודל הסיר, השמן צריך להיות לפחות בגובה 3-4 ס"מ בסיר. אם הסיר לא ענק ומכיל הרבה שמן, אז לטגן בכל פעם כחופן-חופן וחצי אטריות).
  • להתחיל עם האטריות שהיו מוכנות ראשונות (האטריות מתנפחות מאוד בטיגון).
  • 7 מוציאים לנייר סופג או מסננת ושמים בקערה גדולה.
  • 8 קולים את האגוזים, הגרעינים או כל מה שבחרתם (למעט פירות יבשים) במחבת עד שהם נעשים פריכים ומוסיפים לקערה.
  • 9 בסיר מחממים את הסוכר, הדבש והמים עד שכל הסוכר נמס.
  • 10 שופכים על החומרים שבקערה ומערבבים היטב ובעדינות.
  • 11 מעבירים לקערת הגשה.
  • הערות:
  • 1 אחרי כמה שעות צריך לערבב את הצ`אק צ`אק כיוון שחלק מהסירופ מצטבר בתחתית הכלי ולמעלה זה מתייבש. אפשר להפוך לקערה אחרת.
  • 2 הבצק קל מאוד לרידוד.
  • 3 המאכל המוגמר טעים ביותר גם ללא תוספות של אגוזים וכדומה.
  • 4 הצ`אק צ`אק הוא מאכל בוכרי מסורתי לפי אורלי לבייב, קונגרס יהדות בוכרה העולמית.
  • 5 המתכון הוא שילוב לפי מאסטר שף והמתכון של אורלי לבייב.
  • 6 מתאים מאוד לראש השנה.
טיפ למתכון
לגבי התוספות - לפי הרצון - אגוזי מלך קצוצים, פיסטוקים, פרוסות שקדים קלופים, קשיו, גרעינים, פירות יבשים חתוכים ועוד. אפשר להשתמש עם חופן מכל בחירה לפי מה שאוהבים. יש לציין כי יש להשתמש באגוזים/גרעינים לא קלויים ולא מומלחים.

כמות השמן המופיעה במתכון היא הערכת כמות השמן הנספגת במתכון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק - כמות שמן גבוהה יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 9.5% 4.9% 83.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב