דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 278 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פרגיות שלמות בתנור במרינדה מושלמת
מנה עיקרית מושלמת לקידוש או לארוחת צהריים מפנקת
  • 1 לערבב היטב בקערה את כל מרכיבי המרינדה, להוסיף את הפרגיות ולהעביר למנוחה במקרר למשך כשעה או למשך הלילה (על מנת שהפרגיות תספוגנה היטב את כל הטעמים).
  • 2 להניח בתחתית תבנית האפייה את עיגולי הבטטה (אני תמיד מניחה גם נייר אפייה על התבנית). מעל להניח את הפרגיות כאשר העור כלפי מטה.
  • 3 לפזר מעל את עלי התימין בנדיבות ולכסות עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן, להסיר את הכיסוי ולהשחים את החלק העליון של הפרגיות (תלוי בסוג התנור).
  • 5 תוך כדי הצלייה יש להפוך את הפרגיות על מנת שגם החלק עם העור ישחים ויישרף מעט. מומלץ גם "להשקות" מעט את הפרגיות במרינדה במהלך הצלייה.
  • 6 להגיש עם כוסברה קצוצה או עם עלי תימין טריים מעל. מתקבלת מנת פרגיות שלמות במרינדה שאסור לכם לפספס, באחריות!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעות לשדרוג: 8-10 שיני שום קלופות, בצל אחד חתוך לחצאי עיגול, פטריות ועוד.

במתכון כתוב בפרגיות "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בפרגיות שלמות רגילות עם העצם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 20.2% 47.6% 29.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב