דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חיתוכיות גבינה ופירורי גרנולה
החיתוכיות הכי טעימות שתכינו
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון מעבדים בפולסים קצרים את הקמח, אבקת האפייה, החמאה (במקומה ניתן להשתמש ב- 100 גרם שמן קוקוס לגרסא בריאה יותר), הסוכר, הביצה והחלמון, עד שנוצר בצק אחיד ורך.
  • 2 מחלקים את הבצק לשניים. חלק אחד משטחים בתבנית בגודל 20x30 מרופדת בנייר אפייה (בסיס החיתוכיות) ומכניסים למקפיא למשך כ- 10 דקות, ואת החלק השני משאירים בקערה.
  • הכנת תערובת הגרנולה:
  • 1 לקערה עם מחצית מהבצק מוסיפים את שיבולת השועל, האגוזים, הגרעינים והסילאן, ומערבבים הכל בידיים עד ליצירת פירורים.
  • 2 מניחים במקפיא למשך כ- 10 דקות.
  • הכנת מלית הגבינה:
  • 1 מערבבים את הגבינה הלבנה ביחד עם השמנת החמוצה, אינסטנט הפודינג, מחית הוניל האיכותית, הקמח והסוכר.
  • 2 מוסיפים את הביצים וטורפים הכל יחד על לקבלת תערובת חלקה.
  • המשך הכנת העוגה:
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 150 מעלות טורבו.
  • 2 מוציאים את התחתית הקרה ואת פירורי הגרנולה מהמקרר, מוזגים מעל התחתית את מלית הגבינה ומפזרים את פירורי הגרנולה מעל עד לכיסוי מלא.
  • 3 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כשעה ו- 5 דקות.
  • 4 מקררים את העוגה לילה במקרר וחותכים לריבועים טעימים וכיפיים. מתקבלות חיתוכיות גבינה וגרנולה פשוט נהדרות!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לא חובה אבל ניתן לזלף מעל מעט רוטב טופי קרמל, דבש, סילאן, חמאת בוטנים, ממרח שקדים וכדומה.

ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית בגודל 20x30 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 25.5% 15.5% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב